Mainos

Inflaatio on täällä. Mutta kuinka kauan?

Inflaatio on ollut viime aikoina nousussa. Mutta kuinka kauan se kestää? Ja mitä se merkitsee sijoittajille? Tässä kirjoituksessa tarkastelemme inflaatiota ja sen mahdollisia vaikutuksia salkkuusi. Löydä hyvä valinta niille, jotka ajattelevat pitkällä aikavälillä ja haluavat turvaa epävarmassa taloustilanteessa, täältä konecranes.

Inflaatio johtuu usein tavaroiden ja palvelujen kysynnän kasvusta.

Kun kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, hinnat nousevat. Näin voi tapahtua, kun talous kasvaa nopeammin kuin tavaroiden ja palvelujen tarjonta pysyy mukana. Sitä voi tapahtua myös silloin, kun rahan tarjonta kasvaa taloutta nopeammin. Inflaatiolla voi olla sekä myönteisiä että kielteisiä vaikutuksia sijoittajiin.

Myönteistä on, että inflaatio voi auttaa lisäämään yritysten tuottoja ja voittoja. Tämä johtuu siitä, että kun hinnat nousevat, yritykset voivat nostaa hintojaan menettämättä asiakkaita. Tämä voi kasvattaa voittoja ja osakekursseja. Negatiivisena puolena inflaatio voi heikentää sijoitusten arvoa. Tämä johtuu siitä, että kun hinnat nousevat, rahojen ostovoima laskee. Vaikka sijoituksesi kasvaisivat, ne eivät välttämättä pysy inflaation mukana. Paras tapa suojautua inflaatiolta on hajauttaa sijoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoitat osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja käteisvaroihin. Näin jos jokin omaisuusluokka laskee, sinulla on muita sijoituskohteita kompensoimassa tappiota. Sijoittajien on myös seurattava Yhdysvaltain keskuspankin politiikkaa. Fed voi vaikuttaa inflaatioon muuttamalla korkoja ja rahan määrää. Jos inflaatio alkaa nousta, Fed voi nostaa korkoja yrittäessään hidastaa taloutta ja pitää hinnat kurissa. Tämä voi vaikuttaa joukkovelkakirjasijoituksiisi. On siis tärkeää pysyä ajan tasalla ja varmistaa, että salkkusi on asianmukaisesti hajautettu.

Kommentit pois päältä artikkelissa Inflaatio on täällä. Mutta kuinka kauan?