Mainos

Kolme asiaa, jotka vaikuttavat eläkkeelle vuonna 2022

Eläkkeelle jäämisen suhteen on paljon tuntemattomia. Onko sinulla tarpeeksi rahaa säästettynä? Joten aloita sijoittaminen nokia-osakeen ja nuoriso on turvattu, eikä sinun tarvitse huolestua.

Kuinka kauan sinun tulee elättää itseäsi? Millainen tulee olemaan elinkustannukset?

Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan kolmea asiaa, jotka vaikuttavat eläkkeelle vuonna 2022 ja sen jälkeen. Keskustelemme terveydenhuollon kustannusten noususta, työvoiman muuttuvasta maisemasta ja teknologian vaikutuksista eläkkeelle siirtymiseen.

1. Terveydenhuollon kustannusten nousu Yksi suurimmista eläkekustannuksista on terveydenhuolto. Ja valitettavasti terveydenhuollon kustannukset vain nousevat. Itse asiassa Eläketutkimuskeskuksen raportin mukaan terveydenhuoltokustannusten odotetaan kasvavan 5,5 prosenttia vuosittain seuraavan vuosikymmenen aikana. Tämä on suuri huolenaihe eläkeläisille, sillä terveydenhuoltokustannukset voivat nopeasti syötyä säästöihin. Itse asiassa terveydenhuoltokustannukset ovat yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset joutuvat konkurssiin eläkkeellä. On olemassa muutamia tapoja torjua terveydenhuollon kustannusten nousua. Ensinnäkin voit hallita omaa terveyttäsi. Oikein syöminen, harjoittelu ja tupakoinnin välttäminen auttavat pitämään terveydenhuoltokustannukset alhaisina. Toiseksi voit ostaa pitkäaikaishoitovakuutuksen. Tämäntyyppinen vakuutus auttaa kattamaan kotihoidon tai vanhainkodin kustannukset. Lopuksi voit harkita muuttoa paikkaan, jossa terveydenhuoltokustannukset ovat alhaisemmat. Tämä voi olla toinen maa tai jopa toinen valtio.

2. Työvoiman muuttuva maisema Työvoima muuttuu, ja sillä on suuri vaikutus eläkkeelle siirtymiseen. Aiemmin useimmat ihmiset jäivät eläkkeelle kokoaikatyöstään ja sitten harjoittivat harrastusta tai osa-aikatyötä. Mutta nyt yhä useammat ihmiset valitsevat työnteon eläkkeellä. Tähän on muutama syy. Ensinnäkin ihmiset elävät pidempään ja terveellisempään elämään. He eivät halua jäädä eläkkeelle 65-vuotiaana ja istua tekemättä mitään seuraavien 20 vuoden aikana. Toiseksi elinkustannukset nousevat. Tämä tarkoittaa, että ihmisten on täydennettävä tulojaan eläkkeellä vain pysyäkseen elinkustannusten tasalla. Lopuksi ihmiset valitsevat työskentelyn eläkkeellä, koska he nauttivat siitä. He pitävät tarkoituksenmukaisuudesta ja nauttivat työn mukanaan tuomasta sosiaalisesta vuorovaikutuksesta. Haluatpa työskennellä eläkkeellä tai et, on tärkeää, että sinulla on suunnitelma. Mieti, kuinka paljon rahaa tarvitset kulujesi kattamiseen ja varmista, että sinulla on tarpeeksi säästöjä.

3. Teknologian vaikutus teknologialla on syvällinen vaikutus eläkkeelle siirtymiseen. Se muuttaa tapaamme kommunikoida, tapaamme saada tietoja ja tapaa hallita talouttamme. Esimerkiksi yhä useammat ihmiset käyttävät Facetimea ja Skypeä pitääkseen yhteyttä perheisiinsä. Tämä on loistava tapa pitää yhteyttä, mutta se voi myös olla loistava tapa säästää rahaa. Sen sijaan, että lennät tapaamaan lapsenlapsiasi, voit vain olla heidän kanssaan Facetimessa. Samoin on olemassa monia hienoja sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan talouttasi. Voit seurata kulutustasi, pysyä budjetissa ja saada jopa sijoitusneuvoja.

Terveydenhuollon kustannusten nousu, työvoiman muuttuva maisema ja teknologian vaikutukset ovat kaikki tärkeitä näkökohtia. Joten aloita suunnittelu nyt ja varmista, että olet valmis tulevaisuuteen mitä tahansa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kolme asiaa, jotka vaikuttavat eläkkeelle vuonna 2022