Mainos

Onko parempi sijoittaa pitkällä vai lyhyellä aikavälillä?

Pitkän ja lyhyen aikavälin sijoittamisesta käydään paljon keskustelua. Jos harkitset tukiaika niin tämä on hyvä alku sijoittaminen kone

Kummankin strategian edut ja haitat sekä arvioni siitä, kumpi on parempi.

Kyky selviytyä markkinoiden nousuista ja laskuista on yksi pitkäaikaisen sijoittamisen tärkeimmistä eduista. Jos pystyt pitämään kiinni sijoituksistasi pitkällä aikavälillä, markkinoilla on taipumus nousta ajan mittaan, joten voit saada kunnioitettavia tuottoja. Pitkäaikainen sijoittaminen antaa kuitenkin paremmat mahdollisuudet menestyä kuin lyhytaikainen kaupankäynti. Osakemarkkinoilla ei tietenkään ole takeita.

Pitkän aikavälin sijoittaminen säästää myös paljon aikaa lyhyen aikavälin kaupankäyntiin verrattuna. Voit tehdä sen ja unohtaa sen, jos sijoitat pitkällä aikavälillä. Sinun ei tarvitse jatkuvasti pitää sijoituksiasi silmällä ja varmistaa, että myyt sopivaan aikaan. Voit välttää paljon vaivaa ja turhautumista tekemällä näin.

Pitkän aikavälin sijoittamiseen liittyy kuitenkin merkittäviä haittoja. Yksi niistä on se, että jos et käy säännöllisesti kauppaa, voit menettää merkittäviä mahdollisuuksia. Jos et myy oikeaan aikaan, voit menettää paljon rahaa, kuten markkinoiden huomattavan romahduksen yhteydessä.

Toinen pitkäaikaisen sijoittamisen mahdollinen haittapuoli on se, että kurinalaisuutta voi olla vaikea pitää yllä. Jos sijoitat pitkällä aikavälillä, Yksi lyhytaikaisen sijoittamisen suurimmista haitoista on se, että se on paljon aikaa vievämpää kuin pitkäaikainen sijoittaminen. Sinun on jatkuvasti seurattava sijoituksiasi ja varmistettava, että myyt oikeaan aikaan. Tämä voi viedä paljon aikaa ja olla hyvin stressaavaa.

Toinen lyhytaikaisen sijoittamisen haittapuoli on se, että saatat jäädä paitsi suurista mahdollisuuksista, jos et käy aktiivisesti kauppaa. Jos esimerkiksi markkinoilla tapahtuu suuri romahdus, voit menettää paljon rahaa, jos et myy oikeaan aikaan.

Lyhytaikaisella sijoittamisella voi kuitenkin olla joitakin etuja. Yksi niistä on se, että jos olet taitava ajoittamaan markkinat, voit ansaita paljon rahaa. Voit tehdä huomattavaa voittoa, jos myyt oikeaan aikaan.

Lyhytaikaisen sijoittamisen etuna on myös se, että kurinalaisuuden ylläpitäminen on mahdollisesti helpompaa. On epätodennäköisempää, että sijoituksiisi muodostuu tunnesiteitä, jos olet huolissasi vain nopeasta voiton tavoittelusta. Tämä voi auttaa sinua tekemään viisaampia valintoja ja välttämään kalliita virheitä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Onko parempi sijoittaa pitkällä vai lyhyellä aikavälillä?