Mainos

Täydellinen opas sijoitusasunnon rahoittamiseen

Sijoitusasunnon rahoittamiseen on useita tapoja, joista jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. Aloita sijoittaminen kestävällä ja hyvämaineisella alustalla, klikkaa tästä saadaksesi kestävän alustan.

Eri vaihtoehdot auttavat sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

1. Perinteinen asuntolaina

Tavanomainen asuntolaina on laina, jota valtio ei ole vakuuttanut tai taannut. Tämä tekee siitä hyvän vaihtoehdon ihmisille, joilla on hyvät luottotiedot ja jotka voivat saada alhaisen koron. Huonona puolena on se, että tarvitset suuremman käsirahan kuin FHA-lainalla, ja tuloille ja velan ja tulojen suhteelle on tiukemmat vaatimukset.

2. FHA-laina

FHA-laina on asuntolaina, jonka Federal Housing Administration on vakuuttanut. Tätä ohjelmaa voivat käyttää kaikenlaisten luottotietojen omaavat ihmiset, ja voit saada alhaisemman koron kuin tavanomaisella asuntolainalla. Huonona puolena on se, että tarvitset suuremman käsirahan, ja itse kiinteistöä koskevia rajoituksia on enemmän. Sen on esimerkiksi oltava ensisijainen asuinpaikkasi, eikä asuntoja saa olla yli neljää.

3. VA-laina

VA-laina on veteraaniasioiden ministeriön takaama asuntolaina. Tätä ohjelmaa voivat käyttää aktiivisotilaat, veteraanit ja heidän puolisonsa. VA-lainan etuna on, että voit saada alhaisen koron, eikä käsirahaa vaadita. Huonona puolena on se, että kiinteistöön liittyy rajoituksia, kuten se, että sen on oltava ensisijainen asuinpaikkasi.

4. Kovan rahan laina (Hard Money Loan)

Kovan rahan laina on lyhytaikainen laina, jonka vakuutena on kiinteistö. Sijoittajat käyttävät usein tämäntyyppistä lainaa rahoittaakseen kiinteistön oston. Kovan rahan lainan etuna on, että se on nopea ja helppo saada. Huonona puolena on se, että korko on yleensä korkea ja saatat joutua maksamaan suuremman käsirahan.

5. Yksityisen rahan laina

Yksityisen rahan laina on laina, jonka myöntää yksityinen henkilö tai organisaatio. Tämäntyyppistä lainaa käyttävät usein sijoittajat rahoittaakseen kiinteistön oston. Yksityisen rahan lainan etuna on, että voit usein saada alhaisemman koron kuin tavanomaisen asuntolainan kohdalla. Huonona puolena on, että hyväksymisprosessi voi olla vaikeampi, ja saatat joutua maksamaan suuremman käsirahan.

Kommentit pois päältä artikkelissa Täydellinen opas sijoitusasunnon rahoittamiseen