Artikkelit

Uniswap -kryptovaluuttaa lahjaksi?

Nykyään lahjojen antaminen on kovin hankalaa, sillä maailmassa on niinkin paljon tavaraa. Monesti moni päätyy antamaan lahjaksi kirjan, kynttilän tai lahjakortin. Mitä, jos tällä kertaa antaisikin lahjaksi kryptovaluuttaa?

Mikä on Uniswap?

Uniswap on nykyaikainen kryptovaluutan vaihtoon suunniteltu työkalu, jonka avulla digitalisten valuuttojen käytöstä on onnistuttu tekemään sekä helpompaa että halvempaa. Uniswap toimii kryptovaluutoille tyypillisesti hajautetussa verkossa, mikä tekee palvelun hakkeroimisesta vaikeaa. DeFi-verkko eli Decentralized Finance on moderni järjestelmä, joka on kryptovaluuttojen hallitsemisessa avainasemassa. Palvelun kautta pystyy ostamaan ja vaihtamaan eri valuuttoja riippumatta siitä, halusiko ostaa dogecoinia tai ethereumia.

Ethreumin vaihdossa saattaa kuitenkin joutua maksamaan pienen summan, mutta tämä on naurettavan pieni verrattuna muiden kryptopalveluiden palkkioihin. Tämä johtuu siitä, että Uniswap toimii itse ethereumin verkossa ja helpottaa alustalla tapahtuvia toimintoja.

Paitsi, että kyseessä on kryptovaluuttojen vaihtoon suunniteltu alusta, on Uniswapilla myös oma kryptovaluuttansa. Jos siis haluaa yllättää jotakuta omaperäisellä lahjalla, osta uniswap. Harva odottaa saavansa lahjaksi kryptovaluuttaa ja lahja voi olla loistava varsinkin silloin, jos henkilö on jo puhunut olevansa kiinnostunut kryptovaluutoista.

Miten kryptovaluuttaa pystyy vaihtamaan Uniswapilla?

Uniswap on erittäin luotettu ja turvallinen toimija, johon luottavat lähes kaikki kryptolompakot. Jos siis haluaa vaihtaa kryptovaluuttaa halvalla, voi sen tehdä Uniswapin kautta. Ensin on luotava tili kryptopalveluun ja esimerkiksi Northcrypto on suomalainen kryptovaluuttojen hallintaan suunniteltu palveluntarjoaja.

Kun kyseessä on lahja, voit luoda lahjansaajalle tällaisen kryptolompakon, jolloin hän pääsee suoraan käsiksi krypto-omaisuuteensa. Seuraavaksi on valittava lahjansaajalle sopiva kryptovaluutta ja valikoimaa on nykyään valtavasti. Bitcoinin lisäksi on olemassa jopa yli 14 000 erilaista kryptovaluuttaa, joten ei ole ihme, jos iskee valinnanvaikeus. On parempi idea valikoida lompakkoon sellaisia kryptovaluuttoja, jotka ovat tunnettuja. Kovin uudet kryptovaluutat nimittäin epäonnistuvat kovin herkästi, ellei niitä osteta tarpeeksi. Ei olisi mukavaa, jos lahjaidea tyssäisi siihen, että ostettu kryptovaluutta poistuu äkkiä käytöstä.

Toisaalta on hyvä muistaa, että kryptovaluuttojen arvot vaihtelevat paljon, joten lahjaa varten ei kannata käyttää kovin isoa summaa.

Uniikki ja moderni lahja

Kryptovaluutat voivat olla varsin uniikki ja myös moderni lahja, jota ei ehkä ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Jos lahjaksi annetaan muutenkin turhakkeita, niin kerrankin voisi laittaa rahat johonkin kiinnostavaan kohteeseen. Kryptolompakkoon voi valita useampia erilaisia valuuttoja, kuten ethereumia sekä bitcoinia riippuen toki digivaluuttojen hinnoista, jotka vaihtelevat paljon.

Kommentit pois päältä artikkelissa Uniswap -kryptovaluuttaa lahjaksi?